Orexo aktie: Investera i framtidens läkemedelsbolag

orexo aktie

Aktieinfo

Orexo AB är ett svenskt läkemedelsbolag vars aktie är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet. Ticker-symbolen för Orexo är ”ORX”. Bolaget har ISIN-kod SE0000736415. Aktien handlas även på OTC-marknaden i USA under symbolen ”ORXOY”.

Påverkansfaktorer

Kursen för Orexo-aktien påverkas av flera faktorer. Viktiga påverkansfaktorer inkluderar företagets kliniska forskningsresultat, godkännanden från myndigheter som FDA och EMA, konkurrenters aktiviteter och patenttvister. Utöver detta påverkas aktiekursen av makroekonomiska faktorer, marknadens generella tillstånd och förändringar i läkemedelsregleringar globalt. Intäkter och vinster från Orexos kommersialiserade produkter, särskilt inom segmentet för beroendebehandling, spelar också en central roll.

Om företaget

Orexo AB grundades 1995 och är specialiserat på att utveckla förbättrade läkemedel för behandling av beroendesjukdomar och smärta. Bolaget har en gedigen forsknings- och utvecklingsverksamhet och dess affärsmodell inkluderar både egenutvecklade och inlicensierade produkter. Orexo strävar efter att förbättra livskvaliteten för patienter genom innovativa läkemedelslösningar.

Tjänster

Orexo erbjuder ett brett sortiment av läkemedelsprodukter. Bolagets mest framstående produkt är Zubsolv, en behandling för opioidberoende. Förutom Zubsolv, har Orexo en portfölj av utvecklingsprojekt inom olika stadier, inklusive digitala terapeutiska lösningar som MODIA™ för behandling av opioidmissbruk. Företaget utvecklar även nya läkemedelsformuleringar för att förbättra patienters behandlingsresultat och bekvämlighet.

Geografisk närvaro och kontor

Orexo har sitt huvudkontor i Uppsala, Sverige. Företaget har även en betydande närvaro i USA, där den största delen av dess intäkter genereras, framför allt genom försäljningen av Zubsolv. Den amerikanska marknaden hanteras genom ett regionalt kontor i New Jersey. Orexo har även samarbetspartners och distributörer i flera andra länder, vilket ger bolaget en global närvaro inom läkemedelsindustrin.

Rulla till toppen