H&M aktie: Investera i hållbart mode och tillväxt

h&m aktie

Aktieinfo

H&M:s aktie handlas på Nasdaq Stockholm under tickern ”HM B”. Bolagets aktiekapital är uppdelat i A- och B-aktier, där A-aktier har högre röstvärde än B-aktier. H&M är en del av OMXS30, vilket är ett index som omfattar de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Aktien ingår också i flera internationella index och ETF:er, vilket gör den till en attraktiv investering för både svenska och internationella investerare.

Påverkansfaktorer

Kursen för H&M:s aktie påverkas av flera faktorer, inklusive bolagets kvartalsrapporter, försäljningssiffror och förändringar i detaljhandelssektorn. Makroekonomiska faktorer som konsumentförtroende, växelkursförändringar och råvarupriser kan också påverka aktiekursen. Dessutom kan förändringar i mode- och konsumtionstrender, konkurrens från andra detaljhandelsföretag samt bolagets egna strategiska beslut och investeringar ha en betydande inverkan.

Om företaget

Hennes & Mauritz AB (H&M) grundades 1947 av Erling Persson och är idag en av världens största modeåterförsäljare. Företaget erbjuder mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt och har ett brett utbud av kläder, accessoarer, skor, kosmetika och hemtextilier. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Tjänster

H&M erbjuder en bred portfölj av tjänster inklusive fysiska butiker och en omfattande online-handel. Företaget erbjuder också kunderna möjligheten att handla via mobilapplikationer. H&M:s sortiment inkluderar dam-, herr-, ungdoms- och barnkläder samt accessoarer, skor och kosmetika. Dessutom har företaget utökat sitt erbjudande med hemtextilier och heminredningsprodukter genom H&M Home.

Geografisk närvaro och kontor

H&M har en global närvaro med butiker i över 70 länder och online-handel som når ännu fler marknader. Företaget har kontor och distributionscenter spridda över hela världen för att stödja sin omfattande verksamhet. De största marknaderna inkluderar Europa, Nordamerika och Asien, men företaget expanderar kontinuerligt till nya geografiska områden. H&M:s logistik- och distributionssystem är utformat för att snabbt och effektivt leverera produkter till sina kunder oavsett var de befinner sig.

Rulla till toppen